ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 697-5964828

Email: info@zigouris.com
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ POWERLINE

Εγκατάσταση Powerline

Οι περισσότεροι έχουν ένα ασύρματο δίκτυο στο σπίτι τους αυτές τις μέρες. Έτσι, μπορείτε να σκεφτείτε ότι το Powerline δικτύωσης (γνωστό και ως HomePlug), το οποίο χρησιμοποιεί την ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού σας ως ένα ενσύρματο δίκτυο δεδομένων, είναι μια ξεπερασμένη τεχνολογία.Όμως αυτό είναι λάθος. Το, Wi-Fi είναι εύκολη και γρήγορη τεχνολογία αλλά συχνά έχετε ασθενές η καθόλου σήμα ακόμα και στο διπλανό δωμάτιο στο οποίο είναι εγκατεστημένο το modem σας, πόσο μάλλον σε άλλο όροφο του σπιτιού.

 

To Powerline συμπληρώνει το Wi-Fi δίκτυο σας σε σημεία που δεν έχετε πρόσβαση χωρίς νέα καλώδια η εγκαταστάσεις.Ένα δίκτυο Powerline είναι ουσιαστικά ένα ενσύρματο δίκτυο με (κυρίως) κρυμμένα καλώδια. Ας πούμε ότι έχετε
το modem σας στο διάδρομο και μια Smart TV στο σαλόνι. Ο μόνος τρόπος για να συνδέσετε την τηλεόραση σας είναι ένα καλώδιο καλώδιο Ethernet από το router, κάτω από το διάδρομο, και μέχρι το σαλόνι. Στην διαδικασία προσπαθείτε να κρύψετε το καλώδιο κάτω από τα χαλί.

 

Αντίστοιχα το κινητό, το laptop η το tablet σας δεν έχει καλό σήμα αφού είναι μακριά από το modem και δεν μπορείτε να ανοίξετε ούτε μία σελίδα χωρίς διακοπές.Η λύση
του Powerline σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλεται. Δεν έχετε νέα καλώδια αφού χρησιμοποιείται η εγκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Ένα βασικό πακέτο Powerline περιλαμβάνει δύο συσκευές. Η μία συνδέεται σε μια πρίζα κοντά στο modem και η άλλη σε μία πρίζα κοντά στην τηλεόραση αν έχουμε την πρώτη περίπτωση με την τηλεόραση η σε ένα δωμάτιο που δεν έχετε καλό σήμα Wi-Fi.

 

Αναλαμβάνουμε την μελέτη και εγκατάσταση ενός δικτύου Powerline ανάλογα με τις ανάγκες σας.

 

Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την λειτουργία του Powerline είναι οι πρίζες στις οποίες να εγκατασταθεί να βρίσκονται στο ίδιο ρολόι παροχής της ΔΕΗ, διαφορετικά θα έχετε μικρή ταχύτητα η και καθόλου.

Επίσης προβλήματα μπορούν να προκύψουν αν διαθέτετε τριφασικό ρεύμα αφού θα πρέπει και οι δύο συσκευές να συνδεθούν στην ίδια φάση ή αν υπάρχει διακλάδωση με δεύτερο πίνακα ρεύματος.

Εγκατάσταση Powerline Πίνακας Ρεύματος

Σε αυτή την περίπτωση δοκιμάζουμε τις συσκευές Powerline με διαδοχικούς συνδυασμούς μέχρι να επιτύχουμε επικοινωνία μεταξύ τους, αν αυτό είναι τεχνικά δυνατόν

 

Εγκατάσταση Powerline

Σχέδιο ενός σπιτιού με την χρήση Powerline

 

Εγκατάσταση Powerline

Συσκευές Powerline

 

Panagiotis Zigouris - PC Service and Support - ATHENS
Email: info@zigouris.com